8.4.2020. 16:52
Pacijent iz Tešnja u bolnici od 26. marta, dva puta negativan, danas mu potvrđena korona
Potvrđen je još jedan slučaj pozitivan na Covid u Tešnju. Riječ je o osobi iz Zavidovića, koja je primljena u Opću bolnicu Tešanj 26. marta 2020.godine. Pacijent je upućen iz Kantonalne bolnice Zenica zbog simptoma upale pluća.

Pacijent je primljen po protokolima predviđenim za COVID-19 i smješten u izolaciju pulmološkog odjeljenja Opće bolnice Tešanj. 

Bez obzira na negativnu epidemološku anketu iz Zenice, pacijent je tretiran uz mjere zaštite predviđene po protokolu za COVID-19. 

Shodno ljekarskoj procjeni rađeno je testiranje na COVID 19, i to 28.3. i 2.4.2020. godine i testovi su bili negativni.

Pacijent se oporavljao, ali postupajući po smjernicama za otkrivanje i liječenje COVID-19 infekcija, urađeno je i treće testiranje 07.04.2020.godine, koje je pokazalo pozitivan nalaz. Pacijent je trenutno u postupku izmještanja u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Krizni štab u Općoj bolnici Tešanj po preporuci epidemiologa utvrđuje listu kontakata uposlenika (ljekara i medicinskog osoblja), koji će biti stavljeni pod zdravstveni nadzor (samoizolacija, testiranje).

Opća bolnica Tešanj i Dom zdravlja Tešanj, upozoravaju na potrebu daljeg opreza i obavještavaju javnost da ovim događajem nije ugrožen niti isključen niti jedan segment pružanja zdravstvenih usluga građanstvu.

Općinski i Kantonalni štab civilne zaštite su informisani o cijelom slučaju i uključen je u dalje postupke.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana