8.4.2020. 17:44
Bukvarević: Penzije i boračke naknade prioritet za isplatu iz Budžeta FBiH
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević istakao je da su za resorno ministarstvo i Vladu FBiH penzije i boračke naknade prioritet za isplatu iz Budžeta FBiH.

„Mi smo održali sastanak s Koordinacijom boračkih organizacija Armije RBiH i oni su iskazali zadovoljstvo jer neće biti umanjenja primanja i naknada“, kazao je Bukvarević.

Kazao je da je ovo ministarstvo je uputilo prijedlog prema Vladi FBiH da se iz ovog Ministarstva 20 miliona KM usmjeri ka fondu za borbu protiv COVID-19, ali se neće smanjivati naknada.

„Koordinacija boračkih organizacija i Ministarstvo smo jasnog opredjeljenja da ćemo zajedno obilježiti sve značajne datume poštujući sve mjere sigurnosti koje su uvedene“, istakao je Bukvarević.

On je uputio poziv svim korisnicima, a njih je 35.600 starijim od 65 godina, da podignu naknadu do petka.

Generalni direktor Javnog preduzeća BH Gas-a Jasmin Salkić kazao je da je snabdijevanje gasa uredno i da su sve obaveze plaćene.

„Sve je uredno, posebno to govorim, obzirom da je u aprilu iskorištena rekordna količina gasa. Za industriju će ići već prijedlog za smanjenje cijene gasa“, kazao je Salkić. 


(Patria)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana