10.4.2020. 16:22
Komšić: Uključivanje kantona u raspravu o raspodjeli novca MMF-a je mimo Ustava BiH
Nemam ništa protiv da RS od Međunarodnog monetarnog fonda dobije nekoliko miliona maraka više od FBiH, jer se taj entitet nalazi u težoj situaciji, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u izjavi za O kanal.

Posljednjih dana se, podsjećamo, vode žustre rasprave o najavljenoj pomoći MMF-a našoj zemlji. Ta pomoć, prema najavi MMF-a, trebala bi iznositi 330 miliona maraka. Međutim, pismo namjere, koje trebaju potpisati predstavnici državnih i entitetskih vlasti, još nije upućeno MMF-u. Razlog je odbijanje HDZ-a da se razgovara o raspodjeli novca bez učešća kantona u tim razgovorima. Zbog toga su čak državni i federalni ministri finansija, Vjekoslav Bevanda i Jelka Milićević, oboje kadar HDZ-a BiH, odbili da stave svoje potpise na pismo namjere. Bez njihovih potpisa pismo ne može biti upućeno u Washington.

"Prijedlog da i kantoni budu uključeni u razgovore o raspodjeli novca je u potpusnosti mimo Ustava BiH i zbog toga sam protiv ovakvog prijedloga", kazao je Komšić.

O čemu je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda još govorio za O kanal možete pogledati u videu.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana