25.5.2020. 13:47
Skaka: Naši šehidi vječno su svjedočanstvo teške, ali pobjedonosne borbe
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka jutros je, povodom Dana šehida, obišao šehidska mezarja te na Kovačima proučio Fatihu prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Aliji Izetbegoviću.

Skaka podsjeća da se Dan šehida poklapa s danom kada je agresorska granata gađala tuzlansku mladost i kada je na tuzlanskoj Kapiji ubijena 71 osoba, a 240 ih je teže i lakše ranjeno. Taj zločin je duboka rana na tkivu Bosne i Hercegovine i nikada neće biti zaboravljen, kaže Skaka.

- Osjećaji ponosa i sjete nad bijelim nišanima pečat su na srcu ovog naroda. Naši šehidi vječno su svjedočanstvo teške ali pobjedonosne borbe jednog naroda, za istinu, vjeru, mir, dostojanstvo i čovjeka. Zato drugi dan Bajrama, blagdana koji donosi radost, a tu radost pronalazimo sa onim najboljim od nas. Onima što su smiraj u toj zajedničkoj borbi pronašli ispod zelenih bosanskih ćilima, njihova žrtva naša je obaveza - poručio je Skaka.

Dodaje da su Kovači i Kapija sudbinska mjesta ovog naroda i države, na kojima "kujemo svoju budućnost i prolazimo kroz naše pobjedonosne kapije".


(FEna)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana