27.5.2020. 17:02
Šta smo to danas sve dobili iz UAE i ko će to sada sve dobiti: 40 respiratora, 100.000 testova, po 150.000 maski i rukavica...
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je sa delegacijom Tima za krizne situacije MVP-a BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekala avion koji je dopremio značajnu humanitarnu pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Riječ je o pomoći koju BiH poklanja šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ministrica Turković se zahvalila narodu Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladarskoj porodici Dubaija za pružanje podrške i pomoći BiH u trenucima kada je i njihova država opterećena posljedicama globalne pandemije. Napomenula je da se predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nedavno obratio lideru Emirata sa zahtjevom za podršku u borbi protiv koronavirusa. 

Vrijedna privatna humanitarna pomoć UAE, koja će biti od velike koristi građanima i zdravstvenom sistemu u BiH, sastoji se od 40 respiratora, 100.000 testova na koronavirus, 25.000 odjevnih kompleta za zaštitu, 150.000 pari rukavica, 150.000 maski tipa M95, 150.000 jednokratnih hirurških maski, 150.000 jednokratnih zaštitnih maski, 50.000 vizira i 20.000 zaštitnih naočala.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana