28.5.2020. 15:04
Nakon dva mjeseca Advija Kanlić našla smiraj: Obavljena dženaza na mezarju Kovači u Hrasnici
Nakon dva mjeseca čekanja i neizvjesnosti, članovi porodice Advije Kanlić, a prije svih sin Nezir i kćerka Ehlimana, danas su konačno dobili priliku da klanjanju dženazu i obave ukop njihove majke. Dženaza je obavljena u mezarju Kovači u Hrasnici.

Advija Kanlić je preminula 24. marta od posljedica koronavirusa, u 52. godini života. Prije nego što je umrla, nesretna žena je danima obilazila ambulantu u Hrasnici i Dom zdravlja na Ilidži, žaleći se na visoku temperaturu, kašalj i druge simptome koronavirusa. Međutim, umjesto da je testiraju i pruže joj odgovarajuću njegu, medicinski radnici u ovim zdravstvenim ustanovama su joj prepisivali antibiotike i lijekove za snižavanje tjelesne temperature.

Tek nakon nekoliko dana Advija je testirana na koronavirus, ali, nažalost, nije živa dočekala nalaz. Preminula je na putu prema bolnici. Nalaz testa na koronavirus bio je pozitivan.

Nakon toga počinje borba njene porodice za istinu o tome kako je umrla njihova majka. Međutim, uz navodno opravdanje da nemaju opremu, nijedna zdravstvena ustanova u FBiH nije željela da uradi obdukciju tijela preminule Advije Kanlić. Nakon dva mjeseca čekanja i nakon što je glavna tužiteljica KS Sabina sarajlija uputila zahtjev Zavodu za sudsku medicinu RS-a, obdukcija je urađena. Ovaj posao je obavio patolog Željko Karan, a porodica još uvijek čeka nalaze obdukcije, kako bi konačno saznali istinu o smrti svoje majke, prenosi Oslobođenje.

(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana