28.5.2020. 22:45
Uhapšen Fahrudin Solak!
Nakon što su Fikret Hodžić, direktor “Srebrene maline”, Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite saslušani u prostorijama SIPA-e, uhapšen je Fahrudin Solak., saznaje Oslobođenje.

Saslušanje je bilo vezano za uvoz 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM, nakon kojeg je uhapšen Solak.

Nakon četiri sata završeno je ispitivanje Fahrudina Solaka i on će biti zadržan 24 sata u ovoj agenciji.

To potvrđuje i činjenica i da je večeras njegov advokat sam napustio prostorije ove agencije u Istočnom Sarajevu, piše Avaz. 

I dalje traje ispitivanje premijera Fadila Novalića i vlasnika "Srebrne malline" Fikreta Hodžića i za sada nije poznato šta će biti s ovim dvojcem. Nije poznato i da li će Tužilaštvo BiH za ovu trojicu osumnjičenih tražiti određivanje jednomjesečnog pritvora.

Ovaj posao pod čudnim okolnostima dodijeljen je "Srebrenoj malini" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendiranim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Kada je u pitanju Fadil Novalić, njemu je jučer oduzet mobitel. 

 



(Lejla Trle)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana