30.5.2020. 12:35
Kiša, koronavirus i rijeka nezadovoljnih građana: Platforma za progres pozvala na elektronsko glasanje
Simbolično 5 do 12 danas je u Sarajevu u organizaciji Platforme za progres počela mirna protestna šetnja.

Učesnici protesta su se od 11.00 sati počeli okupljati na Baščaršiji (ispred Sebilja) odakle su i krenuli u protestnu šetnju.

Šetnja se nastavila do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.


Protestnu šetnju organizovala je Platforma za progres na čelu sa Mirsadom Hadžikadićem, a prema riječima predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića, ovoj protestnoj šetnji će se pridružiti, osim njega i predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naše Stranke Predrag Kojović, te NBL-a Ibrahim Hadžibajrić.

Od prisutnih se moglo čuti kako Platforma osim nezadovoljstva radom vlade traži i održavanje izbora, kao i to da izbori budu realizovani elektronskim putem.

Čitatelj Source.ba portala šalje nam snimak "rijeke" nezadovoljnih građana koji su se odazvali ovoj protestnoj šetnji.

(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana