31.5.2020. 15:15
Sud BiH odbio prijedlog Tužilaštva: Novalić izlazi na slobodu
Sud BiH danas je odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora uhapšenima u aferi "Respiratori" premijeru FBiH Fadilu Novaliću, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasnike firme "Srebrena malina" Fikretu Hodžiću.

Sud je donio odluku da se uhapšeni brane sa slobode.

Oni se sumnjiče za nelegalnu nabavku 100 respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca.Podsjećamo da je ročište završeno u 3 sata rano jutros, a počelo je sinoć u 20 sati.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana