2.6.2020. 11:59
Toplane Sarajevo: Za puštanje grijanja u periodu remonta potreban nalog Vlade KS
Radi transparentnog i potpunog informisanja naših korisnika, građana Kantona Sarajevo, želimo još jednom istaći da je prema Kantonalnoj Uredbi o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, grijna sezona završena 17.05.2020. godine, saopćeno je iz KJKP Toplane Sarajevo.

Prema planu remonta postrojenja koji se provodi dugi niz godina, započeli smo remont kotlovnica prema unaprijed utvrđenom rasporedu. U stalnoj smo komunikaciji sa nadležnim organima od
prvog dana pada temperatura, a u nastavku vas informišemo o posljednjem dopisu koji je upućen istima:

„Informišemo vas da u roku od 24 sata od momenta izdavanja naloga mogu se pokrenuti sva postrojenja u minimalnom kapacitetu koji je dovoljan za ovakve vanjske temperature i zagrijavati sve stambene jedinice iz sistema. Napominjemo da smo u fazi remonta i zatvaranjem koltova koji podliježu inspekcijskom pregledu i njihovim pokretanjem pravimo prekršaj, te pravimo rizik u slučaju nezgode, i ne radimo u skladu s Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije (Sl. novine KS, broj: 22/16). Za pokretanje postrojenja u ovom slučaju potreban je nalog Vlade KS“.

Također, bitno je naglasiti da će kroz račune za mjesec maj korisnicima biti fakturisani samo iznosi za priključnu snagu (fiksni troškovi bez energijskog dijela iznosa), za korisnike koji plaćaju po paušalu, što znači da će biti značajno manji od iznosa koji se fakturiše u mjesecima tokom sezone grijanja.


(Patria) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana