5.6.2020. 11:27
Saniraju se posljednice nevremena u Banjoj Luci
Vatrogasna brigada i gradske komunalne ekipe saniraju posljedice olujnog nevremena, koje je protekle noći pogodilo Banju Luku.

Po prvim podacima, snažan vjetar oborio je najmanje pet stabala u gradskim drvoredima na više lokacija, te oštetio najmanje jedan automobil. 

Iz Gradske uprave pozivaju građane da preduzmu sve moguće mjere na zaštiti imovine i života, s obzirom da i danas vrijedi tzv. žuto upozorenje, zbog mogućnosti udara snažnih vjetrova. 

Iz Hidrometeorološki zavod RS izdao je za sutra, 5. jun, za područje Banje Luke žuti meteoalarm koji se odnosi na vjetrovito vrijeme i grmljavinu. 

Kako je navedeno, u prijepodnevnim satima očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 m/s (40 km/h) i grmljavina. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana