5.6.2020. 12:54
Vijećnici SDA napustili sjednicu, poručili da je Fuad Kasumović vrijeđao Eminu Tufekčić
Redovna sjednica Gradskog vijeća Zenica održana je jučer i nakon 10 sati rada, prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, saopćila je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Diana Bešić.

Klub vijećnika SDA je napustio sjednicu, kako se navodi u saopćenju.  Zbog uvreda upućenih predsjednici Kluba vijećnika SDA Emini Tufekčić, kao i konstantnog napada gradonačelnika na političku stranku SDA, zbog čega ga je i Predsjedavajuća upozorila da vrši stalnu diskriminaciju na osnovu političke pripadnosti što je u suprotnosti s Ustavom.

Predsjedavajuća  Gradskog vijeća Zenica je informirala javnost da je dobila dopis od načelnika Sektora kriminalističke policije, MUP-a ZDK u kome se traži dokumentacija i informacije po nalogu Kantonalnog tužilaštva ZDK od 14.maja  koji se odnosi na dopis članova Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica te donesene zaključke po pitanju stanja u JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica.

Predsjedavajuća je postavila gradonačelniku pitanje na koji način je nabavljena oprema koja je 29.maja donirana MUP-u ZDK u vrijednosti od 100.000 KM. U Budžetu za 2020. godinu postoji stavka u iznosu od 100.000 KM za nabavku materijalno-tehničkih sredstava i opreme za potrebe policijskih uprava Zenica, ali nije jasno da li je oprema nabavljena putem javnog poziva, kada je javni poziv objavljen, kada je i s kojom firmom potpisan ugovor o nabavci opreme, pa se traži da gradonačelnik radi transparentnosti rada Gradske uprave i Gradskog vijeća, odgovori na ovo pitanje.

Radno predsjedništvo je od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića  tražilo  informaciju o stanju u  JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica, međutim gradonačelnik smatra da nije obavezan podnositi izvještaje i informacije Radnom predsjedništvu. Predsjedavajuća je iz tog razloga predložila dopunu dnevnog reda s tačkom Prijedlog Zaključka o podnošenju informacije od gradonačelnika o stanju u navedenom preduzeću, navodi se između ostalog u saopćenju predsjedavajućea Gradskog vijeća Zenica. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana