10.7.2020. 11:01
Mir i tišina među bijelim nišanima, završavaju se posljednje pripreme
U Memorijalnom centru Potočari i posljednje pripreme za jednu od najtužnijih dženaza se završava. Iskopani su mezari za devet žrtava genocida.

Poprilično je mirno ovog 10. jula, dan prije dženaze, javlja reporter Patrije. 

Ovo je najtužnija dženaza iz više razloga. Prvi je pandemija, mnoge porodice zbog nemogućnosti dolaska u BiH nisu pristale da ukopaju svoje najmilije.

Druga je činjenica da 25. godišnjicu dočekujemo bez Zakona o negiranju genocida. 
Konvoj sa devet posmrtnih ostataka jučer je iz Visokog, kroz Ilijaš, Vogošću i sarajevo provezao ostatke žrtava. Na stotine građana ovih naselja učenjem fatihe i kačenjem cvijeća na kombije ispratilo žrtve genocida.

U mezarju Memorijalnog centra Potočari ove godine biće ukopani: Sead (Huso) Hasanović, rođen 1971. godine u Krivačama, Alija (Bekto) Suljić, rođen 1969. godine u Poznanovićima, Hasan (Alija) Pezić, rođen 1925. godine u mjestu Pustoše, Hasib (Šaban) Hasanović, rođen 1970. godine u Slatini, Zuhdija (Suljo) Avdagić, rođen 1947. godine u Novoj Kasabi, Bajro (Ramo) Salihović, rođen 1943. godine u Voljavici, Ibrahim (Hamid) Zukanović, rođen 1941. godine u Sasama, Salko (Ahmo) Ibišević, rođen 1972. godine u Ljuboviji i Kemal (Husein) Musić, rođen 1968. godine u Glogovoj.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana