10.7.2020. 14:08
Veliki „Cvijet Srebrenice” razvijen ispred BBI Centra
Moto-maraton za Srebrenicu održava se i ove godine pod motom „Da se ne zaboravi i ne ponovi“, a motoristima iz BiH, pridružile su se kolege iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, te Švicarske.
Motoristi su se devetu godinu zaredom okupili i krenuli na put od Bihaća do Memorijalnog centra Potočari kako bi odali počast žrtvama genocida u Srebrenici. 

Na putu za Srebrenicu, motoristi su se danas zaustavili u glavnom gradu, gdje su položili cvijeće na Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, a potom na platou ispred BBI Centra razvili „Cvijet Srebrenice“.

Enver Sulić, predsjednik Organizacionog odbora Moto-maratona za Srebrenicu kazao je da su ove godine okolnosti organizacije nešto drugačije zbog specifičnih epidemiloških mjera zbog pandemije koronavirusa. 

„Postavili smo ovdje veliki 'Srebrenički cvijet' koji smo uradili našom idejom, uz pomoć naših prijatelja, koji su nam dali platno od čega smo mi to skrojili“, rekao je Sulić i dodao da i na taj način žele poslati još jaču poruku nego prethodnih godina.

Ove godine je za razliku od ranijih nešto manje učesnika moto-maratona, njih oko 300, a razlog je složena situacija u Evropi sa pandemijom koronavirusa, zbog čega mnogi nisu mogli doputovati u BiH. Cilj motorista je kao i uvijek da svojim pohodom u Srebrenicu pošalju snažnu poruku i ukažu na genocid, koji se tamo desio prije 25 godina.

Nakon performansa ispred BBI Centra i polaganja cvijeća na Spomenik ubijenoj djeci motoristi su se uputili prema Potočarima. Zbog pandemije koronavirusa, neće biti zaustavljanja i odavanja počasti u Vlasenici, Konjević Polju i Bratuncu. 
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana