14.7.2020. 10:59
Vijeće ministara danas ima sjednicu: Hoće li biti imenovani direktori SIPA-e i RAK-a
Najavljena je sjednica Vijeća ministara za danas u 12:00 sati u zgradi institucija Bosne i Hercegovine. Dnevni red će biti objavljen naknadno. No, kako je Patriji nezvanično potvršeno trebala bi biti potvrđena imenovanja čelnika pojedinih državnih institucija i to učio sutrašnje sjednice Predstavničkog doma na kojoj bi konačno trebao biti usvojen budžet. No, bez imenovanja SNSD očito neće podržati budžet.

Riječ je o imenovanjima koja su bila na dnevnom redu prošle sedmice, ali je sjednica prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda, Danas bi tako trebali biti imenovani novi direktor SIPA-e te čelnik RAK-a.

Radi se o pozicijama za koje su davno okončane konkursne procedure. Među njima je direktor “Službenog lista BiH”, ali i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova. Na čekanju ostaju imenovanja direktora OSA-e i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.


(Patria) 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana