14.7.2020. 11:35
Pobuna u Lukavcu: Rudari Rudnika 'Šikulje' iskazuju radnički neposluh zbog kršenja prava
Sindikalni odbor sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja “Kreka” u Tuzli saopštio je da je u toku “radnički neposluh” u Rudniku “Šikulje” u Lukavcu, koji posluje i radi u sastavu ZD Rudnici uglja “Kreka” u Tuzli te Koncerna JP “lektroprivreda BiH” d.d – Sarajevo.

Razlog početka neposluha je, kako se navodi, nepoštivanje odredbi Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti rudarstva u Federaciji BiH definisanih u član 44. stav 1. navedenog Kolektivnog ugovora, porenosi BHRT.

“Radnički neposluh koji je u toku u Rudniku ‘Šikulje’ u Lukavcu ima podršku Sindikalnog odbora sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja ‘Kreka’ u Tuzli te Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH, što je u pisanoj formi predstavljeno direktoru ZD Rudnici uglja ‘Kreka’ u Tuzli i Generalnom direktoru JP ‘Elektroprivreda BiH’ d.d – Sarajevo”, piše u saopštenju.

Sindikalni odbor koristi ovu priliku da javnost upozna da je Rudnik “Šikulje” u Lukavcu, kao sastavni dio ZD Rudnici uglja “Kreka” u Tuzli i Koncerna JP “Elektroprivreda BiH” d.d – Sarajevo, u prva četiri mjeseca ove godine ostvario pozitivne rezultate poslovanja od preko pet miliona KM, navodi se u saopštenju.


(Patria) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana