11.8.2020. 20:03
Počela isplata naknada korisnicima socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo
Isplata naknada korisnicima socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo za mjesec juli počela je danas u poslijepodnevnim satima. Korisnici ovog prava svoje naknade mogu podići u bankama u kojima imaju otvorene račune.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS je za ovu namjenu uplatilo iznos od 1.039.360,49 KM.

Pomenuta sredstva su izdvojena za 4.496 korisnika: stalne novčane pomoći, novčane naknade za pomoć i njegu od strane druge osobe, jednokratne pomoći, izuzetne pomoći, naknade za smještaj u drugu porodicu, kao i za smještaj u ustanove socijalne zaštite, naknade za zdravstvenu zaštitu, naknade za osposobljavanje za život i rad i refundaciju ljekarskih pregleda, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana