14.8.2020. 12:11
SDA i SBB odvojeno idu na izbore: Danas će predložiti imena za načelnike i gradonačelnike
S obzirom da je rok za predaju kandidatskih listi Centralnoj izbornoj komisiji BiH do 16 sati 17. avgusta političke stranke čije je prijave ovjerio CIK finaliziraju kandidatske liste i imena kandidata za načelnike i gradonačelnike a što moraju usvojiti i stranački organi.

Tako će danas sjednice Predsjedništva održati SDA i SBB. Iz SDA je već poznat dobar dio kandidata za lokalne zajednice i gradove, a iz SBB-a još uvijek nema imena. Ono što je naglašeno iz stranke Fahrudina Radončića je da na izbore idu samostalno. 

"Očekuje se da će SBB imati svoje kandidate u velikom broju lokalnih zajednica, posebno sa listama za općinska vijeća. Na dnevnom redu bit će pripreme za učešće na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, između ostalog, usvajanje kandidatskih listi za predstojeće izbore", navodi se na stranici SBB-a. 

SDA je za KS predložila sva ista imena aktuelnih načelnika osim za općinu Ilidža gdje će to biti Fikret Prevljak nakon što je Senaid Memić izabran za ambasadora BiH u Maleziji.

I stranke četvorke (Narod i pravda, Naša stranka, SDP BiH i NBL) finaliziraju dogovore oko zajedničkih kandidata za načelnike u KS, a svaka stranka ići će sa posebnim listama za općinska vijeća.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana