20.9.2020. 19:14
Kontroverzni spot Ujedinjene Srpske šalje skandaloznu poruku: Bošnjaci, Albanci i Hrvati protiv Srba
Promotivni predizborni spot Ujedinjene Srpske za predstojeće lokalne izbore u BiH podigao je veliku prašinu u domaćoj javnosti nakon objavljivanja na društvenim mrežama.

Naime, u samom spotu se nalaze tri mladića (Albanac, Hrvat i Bošnjak) koji sjede u kafiću i u svom govoru ispoljavaju mržnju prema Srbima, što je naišlo na veliko negodovanje javnosti. Na kraju spota se pojavljuje Stevandić u ulozi "spasioca Srba", te tri mladića pobjegnu iz kafića.

Spot je na društvenim mrežama već okarakterisan kao fašistički i nacionalistički, sa stereotipnim predstavljanjem drugih nacija i naroda.

Nakon prozivki javnosti, oglasili su se i iz Ujedinjene Srpske rekavši kako ovaj spot uopšte nije predizborni, a sam Stevandić je rekao da je sve iz ovog spota istinito.

- Ovo je video prikaz deklaracije koja je usvojena na video skupštini Ujedinjene Srpske koja je održana 12. septembra, a koja govori o potrebi neophodnog jedinstva u Republici Srpskoj o vitalnim pitanjima. Ovakvih video spotova bilo je nekoliko i nisu imali predizbornu konotaciju, saopćeno je iz Ujedinjene Srpske.


(Lejla Trle)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana