21.9.2020. 13:57
KJKP "Park" - Počelo cvjetno jesenje ukrašavanje sarajevskih zelenih površina
Preduzeće Park počelo je jesenje cvjetno ukrašavanje sarajevskih zelenih površina.

Prošle sedmice na zelenoj površini u Malom parku u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva BiH uklonjeno je staro, ljetno cvijeće, a jutros je iz Parkovog rasadnika stigla isporuka novih sezonskih dvogodišnjih cvjetova.

Tokom ljeta u Parkovom rasadniku u Nedžarićima vrtlari i cvjećari iz sjemena su proizveli i uzgojili novo, dvogodišnje cvijeće kojim će od danas pa do oktobra urediti nekoliko lokacija u Kantonu Sarajevo.

Tradicionalno, prva i najveća, od 7.000 cvjetova je cvjetna gredica uz najfrekventniju saobraćajnicu i pješačku stazu u Malom parku, u centru grada. Vrtlari i cvjećari Parka grade danas ovu dekoraciju od krugova u nekoliko boja. Do kraja dana će biti gotova, a činit će je vrste kojima snijeg i niske temperature neće naštetiti.

U Parkovom rasadniku u Nedžarićima spremne su i nove isporuke cvijeća kojim će u narednim danima biti ukrašen prostor u ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Obali Isa-bega Ishakovića, na rondou na Ilidži, ispred zgrade KSC-a u Vogošći i na drugim lokacijama koje općine kandidiraju.

Inače uređenje sarajevskih parkova i zelenih površina sezonskim cvijećem iz vlastite rasadničke proizvodnje aktivnosti su koje preduzeće Park radi dva puta godišnje, jednom jednogodišnjim na proljeće i drugi put u jesen, kao sada, dvogodišnjim.

Dio sezonskog cvijeća kojim ljubitelji mogu ukrasiti svoje balkone, bašte, vrtove već se nalazi i na prodajnim policama Parkovog vrtnog centra Flora u Nedžarićima, saopćeno je iz KJKP "Park". 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana