23.9.2020. 13:12
Državljaninu Kine odbijen ulazak u BiH zbog lažiranog PCR testa
Službenici Jedinice granične policije Bijeljina nisu dopustili ulazak državljaninu Narodne Republike Kine u BiH nakon što je prilikom graničnih provjera u utorak, 22. rujna, predočio potvrdu PCR testa na covid-19 za koju se sumnja da je krivotvorena

Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krivotvorenja isprave o događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Prema nalogu tužitelja predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, a državljaninu Narodne Republike Kine, u skladu sa Zakonom o strancima, uručeno je rješenje o odbijanju ulaska u BiH, stoji u priopćenju.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana