24.9.2020. 15:25
Za direktora Željeznica FBiH imenovan Mandžo, umjesto Enisa Džafića
Nadzorni odbor Željeznica FBiH odlučio je danas da ne postupiti po ranijoj saglasnosti Vlade Federacije BiH za imenovanje generalnog direktora tog javnog preduzeća. Vlada je predložila imenovanje Enisa Džafića (SDA), iako je bio tek treći na konkursu, a Ređad Mandžo (SDA) prvi, prenosi Dnevni Avaz.

Nadzorni odbor je za  direktora "ŽeljeznicaFBiH" umjesto predloženog Džafića imenovao Mandžu.

 - Nadzorni odbor  je po donošenju odluke o raspisivanju konkursa i imenovanje generalnog direktora imenovao komisiju, sačinjenu od stručnih osoba koji svojim znanjem pokrivaju širok spektar oblasti, a sve u cilju kvalitetnog odabira kandidata koji su aplicirali na traženu poziciju stoji u obrazloženju.

Podsjećamo,  Rešad Mandžo bio je na okončanom intervju prvi na listi s  19 ostvarenih bodova, Sead Cucak drugi sa 13 bodova, dok je trećerangirani bio  Džafić sa devetz bodova.

- Nadzorni odbor je poštivajući poredak rang liste koji je sačinila komisija kao i etički kodeks ponašanja organa upravljanja izabrao Rešada Mandžu za generalnog direktora JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo - rečeno je za "Avaz".

Džafića je Vladi predložila Kadrovska komisija SDA, iako je Mandžo bio prvi na listi, kao najuspješniji kandidat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana