26.9.2020. 22:36
Sarajevo: Prvi slučaj koronavirusa kod učenika
Nakon početka školske godine u Kantonu Sarajevo registrovan je prvi slučaj zaraze učenika.

Kao ministar za obrazovanja sam obaviješten o tome, obavijesito me je direktor škole. Radi se o djevojčici koja pohađa  Osnovnu školu „Malta“. Ona na svu sreću nije bila u školi u tom kritičnom periodu rekao je ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Anis Krivić.

- Najvjerovatnije zaražena od svog oca. Mi smo  dobili rezultate da je ona zaražena, obaviješten je epidemiolog. Ona u ovom trenutku osim povišene temperature nema drugih zdravstvenih problema.

Ministar Krivić ističe da ovaj slučaj potvrđuje da je odluka koju je Vlada donijela da se u KS održava "miksani model" nastave bila ispravna, prenosi Avaz. 

- Odluka koju smo donijeli, model koji smo pripremili baš na ovom slučaju se pokazala kao ispravna, dodao je ministar.




(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana