28.9.2020. 8:18
Zasjeda Skupština KS, preuzima li opozicija bank?
U glavnom gradu BiH danas će biti održana radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koja počinje u 10:00 sati.

Sjednica će se održati online.

Na dnevnom redu sjednice, između ostalog, su zastupnička pitanja, inicijative i odgovori, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo - hitni postupak, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo - hitni postupak, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih. 

Kantonalni zastupnici trebali bi razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na prijedlog Sporazuma o rješavanju problema preduzeća KJKP “GRAS” d.o.o. Sarajevo, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt „Javni prevoz Sarajevo Dio 3“;, 7. Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za realizaciju Projekta "Energetske efikasnosti - dodatno finansiranje".

Na sjednici će biti razmatrani izvještaji o poslovanju i finansijama više javnih kompanija, kao i izvještaj o stanju kriminaliteta. 

S obzirom da je aktuelna opozicija proteklih mjeseci najavljivala prekompoziciju parlamentarne većine, postoji izvjesna opcija da se to danas i dogodi.

Najave su uglavnom išle u pravcu preuzimanja skupštinske većine, a da se poslije Lokalnih izbora u novembru mijenja i Vlada KS. Opozicioni lideri poručivali su da imaju većinu, a hoće li kantonalni parlament dobiti novu većinu saznat ćemo danas.  


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana