28.9.2020. 10:48
Zakoni o policiji usvajaju se po hitnom postupku, nedostaje 300 policajaca MUP KS
Na 29. radnoj sjednici Skupštine KS koja se održava u online formatu usvojeno je da se Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo razmatra po hitnom postupku kao i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo po hitnom postupku.

Ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko kazao je da ovi zakoni omogućavaju veću efikasnost u radu MUP KS, ali će i ubrzati prijem policijskih službenika kojih u ovom trenutku nedostaje 300. 

Zastupnik Aljoša Čampara kazao je da još nikada nije dobio odgovor u vezi njegovih prijedloga istih zakona koje je uputio u proceduru. Predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik odgovorio mu je da zakoni nisu na dnevnom redu jer nije dobio stavove vlade ni Zakonodavne-pravne komisije. Naknadno je Čelik kazao da je bila sjednica Zakonodavne-pravne komisije ali da se predlagač nije pojavio te materijal nije ni razmatran.

Čampara je kazao da nije korektno da ne dobije nikakav odgovor jer zastupnici imaju pravo da predlažu zakone.

"Da nije bilo politikanstva ovo smo mogli imati prije tri mjeseca sada smo mogli imati već raspisane konkurse", kazao je Čampara.  

Premijer Mario Nenadić tražio je da se kao tačka jedan razmatra sporazum između Vlade KS i Grasa koji je u teškoj situaciju sa blokiranim računima što otežava rad samog preduzeća. 


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana