29.9.2020. 10:00
Radnici Poslovnosti svaki dan pred Općinskim sudom, sastanak i sa Nenadićem
S početkom u 09:30 ispred zgrade Općinskog suda u Sarajevu održat će se protesti radnika kompanije Agencija Poslovnost.

Protesti se održavaju jer Općinski sud još uvijek nije izvršio privremenu sudsku mjeru uklanjanja zaštitara agencije Gama AA. Protesti će se održavati svaki dan dok se ne sprovede sudska mjera, najavili su iz Agencije Poslovnost. 

"Rješenje o privremenoj sudskoj mjeri doneseno je 08.09.2020.. Radi se o najhitnijoj mjeri u parničnom postupku koja se izvršava urgentno upravo jer su posljedice njenog nesprovođenja katastrofalne, stoga ostaje nejasno zašto sud više od dvadeset dana ne postupa u skladu sa vlastitim rješenjem. Zbog neprovođenja sudske mjere osamdesetak radnika Agencije Poslovnost svakodnevno se izlaže životnoj opasnosti kako bi došli do svojih kancelarija", navode iz Poslovnosti. 

Također, danas u 10:30 premijer Vlade KS Mario Nenandić će održati sastanak sa predstavnicima Agencije Poslovnost, kako bi se radnicima omogućio nesmetan i civilizovan dolazak na radna mjesta, te omogućio pristup vlasničkoj imovini. 

Premijer Nenadić je tokom jučerašnje sjednice Skupštine KS odgovarajući na pitanje zastupnika Elmedina Konakovića kazao da će danas održati sastanak s predstavnicima Općinskog suda kako bi se riješio ovaj problem. 


(Patria) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana