29.9.2020. 10:34
Odveli maloljetnicu iz Cazina radi prostitucije u Austriji
Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koordinirao je aktivnosti policijskih djelatnika SIPA, u okviru kojih je slobode lišena jedna osumnjičena osoba.

Aktivnosti su realizirane u suradnji sa partnerskim institucijama Republike Hrvatske, a radi se o istrazi koja se odnosi na nezakonito odvođenje malodobne osobe sa područja Cazina, pod krinkom uposlenja u ugostiteljskom objektu na području Austrije, a sa stvarnom namjerom iskorištavanja teškog položaja žrtve radi seksualne eksplotacije. 

Pravosuđe Republike Hrvatske vodi postupak protiv jednog državljanina BiH, a drugi osumnjičeni lišen je slobode jučer, jer se nalazio na izdržavanju kazne zatvora.  

Nakon što bude predat tužiteljstvu, postupajući tužitelj će ispitati osumnjičenog te donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Uz koordinaciju sa nadležnim institucijama, identificiranoj žrtvi je pružena pomoć i skrb nadležnih institucija, prenosi Avaz. 

Tužilaštvo BiH i partnerske institucije, rade na identificiranju i drugih žrtava u ovom predmetu. 


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana