29.9.2020. 15:53
Iz Općine Stari Grad Sarajevo poručuju da su dobili prijeteća pisma od SDA: Nećemo vam dozvoliti da nas kontrolišete!
Iz Općine Stari Grad Sarajevo tvrde kako su sekretar organa državne službe i pomoćnici općinskog načelnika – rukovodioci službi u Općini Stari Grad Sarajevo primili prijeteća pisma od strane Stranke demokratske akcije (SDA).

Poručili su kako je nedopustivo da se u Bosni i Hercegovini jedna politička partija na ovakav način obraća sekretaru organa državne službe i rukovodiocima općinskih službi, vršeći tako pritisak na njihov rad, a istovremeno tvrdeći da te iste državne službenike „oslobađaju aktuelne represije i svih vrsta pritisaka i ucjena“.

Tražimo da prestanete sa zastrašivanjem nas, državnih službenika, jer mi nismo Vaše niti bilo čije marionete, pa da možete sebi dati za pravo da nam se na ovakav način obraćate. Vi i sve druge političke partije trebali biste znati da smo mi – državni službenici, na navedene pozicije postavljeni na osnovu provedene zakonske procedure, a ne voljom neke političke partije. Shodno tome, nećemo ni Vama ni bilo kojoj drugoj političkoj partiji dozvoliti da kontroliše naš rad jer za to nemate zakonsko utemeljenje, niti stvarni uvid u isti. Sva saznanja na koja se pozivate su navodne prijave građana koje niste dokumentovali, stoji u saopćenju Općine Stari Grad.

Još jednom naglašavamo da ne dozvoljavamo da vršite pritisak na nas, da nam prijetite i ometate nas u obavljanju naših redovnih poslova i zadataka, a što smo već zahtijevali u Otvorenom pismu upućenom pravosudnim i drugim organima. Dostavljanjem ovog prijetećeg pisma rukovodiocima općinskih službi upravo ste dokumentovali naše navode o pritiscima kojima smo izloženi. Ova lokalna zajednica, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem,  u posljednjih dvanaest godina postiže najbolje rezultate za rad, priznanja međunarodnih i domaćih nevladinih organizacija i mi, rukovodioci, ponosni smo na te rezultate, priznanja i na činjenicu da radimo u instituciji kojom rukovodi općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić. O svemu ovome bit će obaviješteni Centralna izborna komisija BiH (CIK), Agencija za državnu službu FBiH, kao i Upravna inspekcija koja je jedina nadležna za postupanje u slučaju kršenja Zakona o državnoj službi, piše u saopćenju ove općine.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana