26.10.2020. 20:50
Radončić: Odlazak Čampare iz SDA najveći udarac toj stranci
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, govorio je večeras o smjeni Vlade Kantona Sarajevo, otkrio kako će se ponašati SBB-ovi zastupnici u Skupštini KS, ali i o predstojećim lokalnim izborima koji će, tvrdi, biti pokradeni, te odnosu sa SDA.

Radončić je kazao da SBB neće dići ruku za smjenu aktuelne vlade Kantona Sarajevo, za koju je konstatovao da je mnogo bolja od prethodne Fortine, s tim što aktuelna Vlada KS nema dobar marketing i PR.

"Nije korektno da rušimo zajedničkog premijera. Imat će većinu, ali pitanje je hoće li neki poslanik napustiti tu koaliciju. Mi smo napustili koaliciju jer je neko dao 600.000 KM, neko htio da nabavlja helikoptere. SBB nije interesant da ulazi u novu vladu. Ja sam rekao, neka ova Vlada radi u punom kapacitetu dok je ne oborite, nećemo krasti pečate", izjavio je Radončić, u emisiji televizije N1.

On je kazao i da razgovara sa SDP-om, o strateškim stvarima, a istakao je da rade na tome da "ova zemlja nakon 30 godina jedne vlasti dobije kičmu gdje ćemo okupiti sve".

! / Šokantan intervju Stefana Schwarza: Nije štedio Inzka, Izetbegovića, Čovića...
Pomenuo je da je dva puta bio u koaliciji sa SDA, a da je na državni nivo SDA sa SBB ušao na molbu da se pomogne državi.

"Sjetite se kada je Komšić napustio vlast, onda SDA nije mogla da upravlja sa FBiH. Onda su mnogi rekli da Radončić neće, a oni nisu u stanju vladu FBiH napraviti dvije godine. Veći krivac za to je Čović, ima ultimativnost da ne želi da se imenuje vlada dok se ne riješi izbor člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda", rekao je Radončić.

On je za N1 rekao i da je "sudbina bošnjačkih političara da bježe od onoga što se nameće, Erdoganovog sindroma, nego da sa svima razgovaramo".

"Ja ću to uvijek raditi. To ne znači da ako sjednete sa Dodikom da ćete se složiti sa njim. Tri vladajuće stranke su dogovorile ove izjave, da naprave prašinu, da se građani uplaše, glasaju za SDA, HDZ i SNSD", poručio je Radončić.

Radončić je istakao kako su SDA i HDZ 30 godina vezale zastave, i da se Dragan Čović i Bakir Izetbegović sve dogovaraju. Priznao je pak da sa Izetbegovićem najviše sjedi.

Naveo je i to da se SDA za dvije godine može naći u opoziciji, baš kao što se to desilo sa strankom Mile Đukanovića u Crnoj Gori, nakon 30 godina.

Izjavio je i to kako će se i na lokalnim izborima desiti brutalne krađe. Rekao je i to da je odlazak Aljoše Čampare iz SDA najteži udarac toj stranci.

"On nije običan funkcioner, nego ozbiljan svjedok. On je rekao da ne želi da bude mač u nečijim rukama. On je precizno rekao, 'mi kao Čampare i Zvizdić, jer su rođaci, ne stojimo iza procesa protiv Radončića, nego Izetbegović. Meni to pomaže da se bolje politički orijentišem. Otkrio je nemoralne metode u SDA", naveo je Radončić.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana