24.11.2020. 13:35
Čestitka Novalića povodom Dana državnosti BiH
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, čestitku građanima Bosne i Hercegovine u povodu 25. novembra - Dana državnosti BiH.

Za Bosnu i Hercegovinu, njene narode i narodnosti, građane i njihovu zajedničku budućnost nemjerljiv je značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, na kojem su ponovo potvrđeni državnost i kontinuitet naše domovine te jasno i glasno izražena volja njenih naroda i građana za zajednički život.

Stoga je naša dužnost da Bosnu i Hercegovinu stalno izgrađujemo kao državu vladavine prava i jednakosti svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Također smo dužni generacijama koje dolaze ostaviti u naslijeđe pravno uređenu i ekonomski snažnu državu, te im prenijeti ljubav prema Bosni i Hercegovini. To je naš dug prema našoj jedinoj domovini.

Od početka svog mandata ova vlada radi na napretku naše zemlje. Iako usporeni trenutnom teškom situacijom koja je zatekla cijeli svijet, stalno nastojimo ublažiti posljedice uzrokovane pandemijom koronavirusa, prvenstveno kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi, ali i oporavila i stabilizirala ekonomija. Naš cilj i dalje ostaje isti, da i u ovim izazovnim vremenima, ispunimo sve zahtjeve kako bi Bosna i Hercegovina postala članica Evropske unije.

Iskreno vam čestitam Dan državnosti i pozivam da zajednički stvaramo bogatiju i ljepšu, našu jedinu domovinu, Bosnu i Hercegovinu - navodi federalni premijer u čestitki, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH. 


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana