24.11.2020. 14:43
Identificirani posmrtni ostaci četiri žrtve
U prostorijama Identifikacionog centra Šejkovača u Sanskom Mostu identificirane su četiri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su u maju 1992. godine nestale na području Dervente. Njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz masovne grobnice koja je u septembru prošle godine otkrivena u mezarju Prvi kvart u Derventi.

Identitet ovih žrtava je utvrđen uz pomoć DNK analize, a danas su njihov identitet zvanično potvrdili i članovi njihovih porodica. Identifikovani su: Mirsad (Hasana) Ikanović, rođen 1969. godine mjestu Grabovac, općina Velika Kladuša, Hasan (Atifa) Dautović, rođen 1960. godine u Velikoj Kladuši, Nedžad (Hasana) Karalić, rođen 1970. godine u Jajcu, Nusret (Omera) Hodžić, rođen 1962. godine u mjestu Zelinja Donja, općina Gradačac.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana