24.11.2020. 16:24
Mirsad Hadžikadić o rezultatu PZP: Ukupno smo osvojili 22 mandata, odnosno više od 20.000 glasova, veoma sam zadovoljan
Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obradila 97 posto biračkih mjesta, čelnici Platforme za progres potvrdili su izborni rezultat svog prvog učešća na lokalnim izborima.

Kako je kazao predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić stranka je na svoju drugu godišnjicu postojanja ostvarila veliki uspjeh osvojivši tri mandata u Općini Novi Grad, po dva mandata u općinama Ilidža, Novo Sarajevo, Centar, Stari Grad, te u gradovima Tuzla, Gračanica i Gradačac, te jedan mandat u općinama Vogošća, Hadžići, zatim u Tešnju, Konjicu i Visokom. 

- Ukupno smo osvojili 22 mandata, odnosno više od 20.000 glasova. Veoma sam zadovoljan rezultatima, mediji su nas prozvali jednim od pozitivnih iznenađenja lokalnih izbora. To je izvanredan uspjeh koji znači da smo mi postali parlamentarna stranka na svojim prvim lokalnim izborima, a pozicionira nas i za uspjeh za opšte izbore 2022. godine. Razmišljamo o konzistentnom pristupu da budemo dio vlasti i većine na općinskim nivoima. Naš programski pristup će biti različit od svega što smo do sada vidjeli - izjavio je Hadžikadić.   

Predsjednica Izbornog štaba Platforme za progres Lana Bečiragić isatiče da je ova stranka ponosna na ostvareni uspjeh na izborima i osvojenim mandatima, te na činjenicu da je osvojen veći broj glasova i mandata u odnosu na mnoge druge stranke koje postoje već duži niz godina. 

- Ohrabrujuće je bilo vidjeti želju građana za promjenama u bh. društvu i što su u konačnici i brojke potvrdile. Platforma za progres je uz pomoć građana donijela promjene, a pred nama  je sada još jedan izazov, to jest da građani Mostara 20. decembra nakon 12 godina čekanja izaberu promjene - kazala je Bečiragić. 

Predsjednica Akademije Platforme za progres Maja Muftić Dedović ističe da je stranka plasirala jasne političke stavove koji nude konkretna rješenja i političku viziju kojih do sada u BiH nije bilo. 

- Zahvalila bih se svima koji su nam na lokalnim izborima ukazali povjerenje i učinila da naš progresivistički pokret postane formalno značajan na političkoj sceni u BiH. Naši vijećnici će raditi transparentno u skladu s našim principima koje oni sami žive - naglasila je. 

Predsjednica Tima za komunikacije i marketing Tea Milović je kazala da je kampanja Platforme za progres bila kreativna, drugačija i posebna na svoj način.

- Pokazali smo hrabrost, bili principjelni i vodili kampanju na zaista drugačiji način u odnosu na ostale stranke. Ovo je za nas historijski trenutak s obzirom da su u pitanju prvi izbori i vjerujem da će stranka u budućnosti ići samo uzlaznom putanjom - zaključila je Milović. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana