26.11.2020. 16:39
Uprava policije MUP KS: Radi se na izručenju jednog lica, za dva još tragamo!
Vrlo intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod rukovodstvom policijskog komesara i direktnim nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz ostvarenu jako dobru saradnju Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo sa MUP-a Republike Srpske, MUP-a Republike Srbije, Federalnom upravom policije i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH, u Beogradu je danas lociran i uhapšen osumnjičeni za ubistvo J.B. na područje općine Ilidža. Radi se o osumnjičenom S.E.D.(1989), državljaninu Maroka, saopćeno je danas iz Uprave policije MUP KS.

Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo se zahvaljuje za saradnju navedenim agencijama, posebno Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Nastavlja se dalji rad na izručenju ovog lica u skladu sa važećim propisima, kao i pronalasku još dva lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima.

Iz Uprave policije za sutra su najavili i više informacija. 

(NAP)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana