28.11.2020. 17:08
Samra Ćosović-Hajdarević dobija posao u Centralnoj banci!
Nakon što je naprasno podnijela ostavku na zastupničko mjesto u Skupštini Kantona Sarajevo, Samra Ćosović-Hajdarević dobit će angažman u Centralnoj banci BiH, javlja Raport.

Naime, zastupnica SDA je 9. novembra podnijela ostavku na mjestu u Skupštini KS bez detaljnog objašnjenja zašto to radi.

Ćosović-Hajdarević je tek napisala da su ona i njene kolege bile pod pritiskom. Umjesto nje, u Skupštinu je zasjeo Haris Zahiragić, miljenik Bakira Izetbegovića, koji ga je smjestio i u Predsjedništvo SDA.

Prema saznanjima Raporta, za bivšu zastupnicu SDA rezervirano je mjesto u glavnoj finansijskoj instituciji BiH.

Kako nam je rečeno, razmatraju se dvije funkcije koje bi ona mogla zauzeti.

Prva je zamjenica glavnog internog revizora Centralna banke BiH.

Trenutno je glavni interni revizor Anita Dujmović, dok su zamjenice Jasmina Novalija, Marica Bulić te Stojanka Šarović.

Manje šanse ima za funkciju viceguvernera, o kojoj se također spekulira. Te funkcije trenutno obnašaju Želimira Raspudić, Milica Lakić i Ernadina Bajrović.

O tome koju bi funkciju mogla obnašati, odlučit će guverner Senad Softić, nakon čega bi je, na njegov prijedlog, trebalo imenovati Upravno vijeće Centralne banke BiH, i to već na narednoj sjednici.

Ćosović-Hajdarević zamijenila bi, u zavisnosti koja funkcija je zapadne, Jasminu Novaliju ili Ernadinu Bajrović.

Bivša zastupnica SDA inače je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a zvanje magistar menadžmenta iz oblasti Strateškog informatičkog menadžmenta stekla na Sveučilištu u Zagrebu u saradnji s Ekonomskim fakultetom u Sarajevu.

Ćosović-Hajdarević je većinu radnog iskustva, kako je navela u jednom intervjuu, navodno stekla u bankarstvu.

 
 
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana