30.11.2020. 22:40
Tegeltija uporno ponavlja: Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka
Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, uputio je saopćenje za javnost u kojem kako je naveo, demantuje navode iz medija da je potvrdio autentičnost snimka objavljenog na portalu Istraga.ba 26. novembra.

"Netačno je da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio sadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba. Naime, u mojoj izjavi za N1 TV rekao sam sljedeće:

'Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja'.

Očito je iz ove izjave za N1 TV da sam rekao da je audio sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan.

I u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifajzovićem, emitiranoj na Face TV 27.11.2020. godine, rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1 TV da ja jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba, nego da se u tom audio sadržaju radi o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje upravo zato što je montaža, a to je identično onome što sam rekao u izjavi za N1 TV", izjavio je Tegeltija, saopćeno je iz VSTV-a.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana