2.12.2020. 14:02
"Bošnjaci su svjesni da su izgubili izbore i idu na političku konotaciju"
Imamo izjave svih članova sa biračkih mjesta, i Srba i Bošnjaka. Nemamo dokumentaciju da su ljudi glasali putem nevažećih dokumenata. Nema istražnih radnji koje kažu da su SDP kupovali glasove putem pošte za Srbe, kazao je predsjednik OO SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović.

"CIK je izašao sa saopštenjem da Grujičić vodi u odnosu na Tabakovića za 1.600 glasova. Kad bi došla sva bošnjačka pošta, nedostižno je da se okrene izborni rezultat u korist Tabakovića. Jutros vidimo inicijativu Majki Srebrenice da se legalni izbori proglase nevažećim", kazao je.

"Nijedna partija nije dala primjedba o tome da su izbori bili nelegalni nego fer i demokratski. Ponovo se situacija prebacuje na politički poligon da Srebrenica bude centar neslaganja. Naša poruka prema institucijama koje misle da su izbori nefer i nelegalni, neka to dokažu".

Dodaje da ostaje na Sudu da se utvrde činjenice.

"Sud treba da utvrdi. CIK je objavio rezulate i jasni su. Oni govore o brojkama i matematici. Bošnjaci su svjesni da su izgubili izbore i idu na političku konotaciju da se ponište izbori bez dokaza. Ne mogu utjecati na pobjedu koja je drastična i veća nego 2016. godine i to je jasno", prenosi N1.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana