5.12.2020. 8:00
Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas
Oblačno sa kišom u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Djelomično vedro u većem dijelu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera.

Najjači udari vjetra se očekuju na području Krajine, centralne i jugozapadne Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Opća slika će biti lošija u centralnoj Bosni, te izraženije u Hercegovini i Krajini, ponajviše zbog nestabilnog vremena i povremeno jačeg strujanja toplog zraka. Kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće poput glavobolje, nervoze, nesanice i dekoncentracije. Na sjeveru i istoku ugodnije, stabilnije, uz prohladno jutro i temperature primjerene ovom dijelu godine. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.


Sutra pretežno oblačno. Kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne, lokalno u Krajini i centralnim područjima. Od večernjih sati i tokom noći na ponedjeljak padavine su izgledne širom zemlje. Tokom noći obilnija kiša na području Hercegovine i jugozapada Bosne. Najviša dnevna temperatura između 9 i 15, na jugu do 18 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno sa kišom. Poslije podne prestanak padavina. Glavnina kiše na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima slabije padavine. Na planinama može padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 8 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana