5.12.2020. 11:10
Kanton Sarajevo u 2021. godinu ulazi sa privremenim finansiranjem
Do kraja godine neće biti izglasan Budžet KS za 2021. godinu zbog čega će biti donesena Odluka o privremenom finansiranju, potvrdio je to Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde i zastupnik u Skupštini KS.

"Privremeno finansiranje je ustaljeni model funkcionisanja Kantona. Samo je nekoliko godina Budžet donesen na vrijeme, u ovim specifičnim okolnostima nije logično očekivati da se u kratkom roku usvoji Budžet. On traži ozbiljnu javnu raspravu, možda je čak i bolje da taj prvi kvartal provedemo oprezno trošeći novac i fokusirajući se na prioritete u oblasti zdravstva, privrede, zapošljavanja. A onda da ova Vlada može adekvatno reagovati ne samo kad je Budžet u pitanju već i finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja", kazao je Konaković u petak navečer za Dnevnik TVSA. 

U posljednjoj sedmici ove godine bit će imenovana nova Vlada KS, a paralelno s tim Skupština KS će donijeti odluku o privremenom finansiranju.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana