21.1.2021. 18:47
"Gospođa se predstavlja kao da je predstavnica Srba, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu"
Predsjedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izrijeđao je srpske članove Centralne izborne komisije BiH, Vanju Bjelicu-Prutinu i Jovana Kalabu, prenosi beogradska agencija Beta.

Piše: Haris Ahbabović

On je rekao da "samo fukara od Srbina može da glasa za poništenje izbora u Srebrenici".

- U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili bošnjačka. Znate kakva morate da budete fukara od Srbina da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo - rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik je za Vanju Bjelicu-Prutinu rekao da je "gospođa koja se predstavlja kao da je predstavnica srpskog naroda, a bila je ili je još udata za muslimana Bošnjaka u Sarajevu".

- Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte - rekao je on, piše Beta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana