22.1.2021. 11:21
Općoj bolnici doniran vrijedan ultrazvučni aparat
Farmaceutska kompanija Abbvie d.o.o. donirala je danas Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, ultrazvučni aparat koji posjeduje multrafrekventnu sondu 3.75 MHZ za color doppler krvnih sudova i abdominalinih organa, vodilicu za biopsiju u navedenoj sondi, linearnu sondu za vizualizaciju površnih tkiva i krvnih žila,  i sondu od 7.5 MHZ ,za postavljanje centralnih venskih katetera sa dopplerom, software-ima i printerom.

Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, vršilac direktora Opće bolnice i prof. dr. Azra Husić Selimović, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatolog , zahvalili su predstavnicima kompanija Abbvie ,na vrijednom medicinskom aparatu, prvom ovakve vrste u Općoj bolnici,koji će omogućiti kvalitetniju uslugu našim pacijentima.

-Radi se o sofisticiranom ultrazvučnom aparatu , koji će danas biti instaliran u Kabinetu za gastroenterohepatološku dijagnostiku na Odjeljenju za interne bolesti, pomoću kojeg ćemo omogućiti kvalitetniju i precizniju dijagnostiku, a potom i terapiju, za pacijente oboljele od bolesti probavnog trakta , bolesti jetre, upalnih bolesti crijeva i drugih gastrointestinalnih oboljenja, uključujući i maligne bolesti- rekao je između ostalog prof. Gavrankapetanović, i u ime pacijenata i osoblja Opće bolnice uputio iskrenu zahvalnost donatorima.

(Alen Bećirević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana