22.1.2021. 17:35
Maida Gabela napustila Platformu za progres, tvrdi da se na nju vršio pritisak iz rukovodstva stranke
Maida Gabela, novoizabrana vijećnica u OV Centar, prije dva dana zvanično je istupila iz Platforme za progres, te će ubuduće djelovati kao samostalna vijećnica.

Piše: Haris Ahbabović

Čašu su, kako je rekla za Avaz, prelili pritisci rukovodstva stranke da na Konstituirajućoj sjednici predloži svog kandidata za mjesto trećeg zamjenika predsjednika OV, iako ih je upoznala da to nije u skladu sa federalnim Zakonom o principima lokalne samouprave i Statutom Općine koji predviđaju samo jednog zamjenika.

Vijećnica Gabela nije predložila trećeg zamjenika predsjedavajućeg te su na sjednici izabrana dva zamjenika.  

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana