27.1.2021. 17:31
SIPA zaplijenila kokain u Sarajevu
U toku akcije uhapšena je jedna osoba.
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u saradnji sa MUP-om KS i Federalnom upravom policije, u Sarajevu pretresli jednu lokaciju i uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

- Tokom pretresa stambenih objekata i pomoćnih objekata, pokretnih stvari i osoba, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli oko 200 grama nepoznate materije bijele boje koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain, dvije digitalne vage i  mobilni telefon, saopćeno je iz SIPA-e.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, piše "oslobođenje.ba"

(Alen Bećirević)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana