28.2.2021. 22:30
Na mjestu velikog stradanja u Prijedoru obilježen Dan nezavisnosti BiH
U Čarakovu, općina Prijedor, mjestu koje je najviše stradalo u periodu 92.-95. godine danas je održana svečana akademija i obilježavanje Prvog marta, Dana nezavisnosti BiH.

Na ovom dogadjaju se okupio veliki broj mještana ovoga mjesta i Prijedora, a svečanost je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine grada Prijedor i u saradnji sa organizacija boraca i patriota ovoga mjesta.

Pored predstavnika iz ovoga entiteta, medju kojim i potpredsjednik Salkić, na akademiji su prisustvovali i predstavnici iz USK, premijer Mustafa Ružnić, ministar privrede Nijaz Kadirić, te zastupnik u Skupštini USK Jasmin Musić. Također, predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić, sa delegacijom ove stranke je prisustvovao i podržao aktivnosti mještana ovoga kraja na realizaciji njihovih ciljeva.

Narod Čarakova i Prijedora je pokazao dostojanstvo i ostao uspravan cijelo vrijeme u pravednoj borbi za svoju domovinu BiH. Zato je posebna poruka da se, baš ovdje, na ovom mjestu obilježava na najsvečaniji način Dan nezavisnosti BiH, jedine naše domovine, poručeno je sa današnjeg skupa.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana