5.3.2021. 13:50
Agencija za lijekove i medicinska sredstva izdala Rješenje za uvoz vakcina
Ministarstvo civilnih poslova BiH (MCPBiH) danas je obaviješteno da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva, u skladu sa članom 66. stavom 7. Zakona o lijekovima i medicinskim pomagalima BiH, izdala Rješenje za uvoz vakcina u BiH.
Riječ je o 108.000 doza AstraZeneca vakcina.

Odabrani veleprometnik, a temeljem prethodno provedenog tendera je Hercegovina lijek d.o.o koji je upisan u Registar Agencije za lijekove s neophodnim GDP certifikatom.

Ministarstvo civilnih poslova BiH je nakon svih prethodno poduzetih inicijativa i aktivnosti privelo kraju sve procedure za nesmetanu isporuku vakcina za BiH.

Ovim činom se stječu svi uvjeti da vakcine nesmetano počnu pristizati u BiH, a za dobrobit njenih žitelja, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.
 

(Fena)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana