8.3.2021. 21:12
Protest pred zgradom Vlade KS zbog najavljenog zatvaranja Sarajeva
Grupa građana Sarajeva okupila se večeras oko 21 sat pred zgradom Vlade Kantona Sarajevo u centru grada kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo zbog najavljenog ''zaključavanja'' KS predstojećeg vikenda.

Nije poznato ko je organizator skupa, a kako kazali iz MUP-a KS, imaju informaciju o okupljanju građana.

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, najavio je danas da će ovaj kanton usljed pogoršane epidemiološke situacije, od petka biti ”zatvoren”.

“Postoji nekoliko stvari koje su se desile. Novi soj je agresivniji, virulentniji, puno lakše razvija teške kliničke slike od ovoga na kojeg smo navikli u dosadašnjem dijelu pandemije. Bolnički kapaciteti su popunjeni, zdravstveni sistem je na granici, ako se rast nastavi – nećemo moći zbrinjavati ni one sa lakšom slikom”, rekao je Forto, prenosi N1.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana