8.3.2021. 21:29
Nezadovoljni građani pristižu pred zgradu Vlade KS: U Titovoj sam s jednom puškom išao na četnike i paravojne formacije, a sada ću protiv ovih izaći sa ovom omladinom
Grupa građana večeras se okupila ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, jer su nezadovoljni novim mjerama.

Među okupljenima su i ugostitelji. Prema njihovim riječima, oni pristaju na "lockdown", ali da im Vlada KS finansijski pomogne. Ukoliko se to ne desi, najavljuju još masovnije proteste već za sutra. 

Prisutni su potom skandirali "kupite vakcine". 

Amar Trbović, vlasnik kafića, kazao je da nije problem da uvedu vanredno stanje, ali da im isplate sve njihove obaveze prema državi. 

- Ako nemaju finansija, neka naprave rebalans budžeta - kazao je Trbović. 

Dževad Topić Topa, bivši pripadnik Armije BiH i vlasnik ugostiteljskog objekta, obratio se okupljenima. 

- Imali smo dva sastanka, prevareni smo. Mi tražimo da od sutra bude vanredno stanje, a zna se šta je vanredno stanje. Šta je razlika od sutra do petka i od petka do ponedjeljka. Je li se to nećemo zaraziti do petka? Neka mi neko to objasni. Ovi što imaju plate, neka se odreknu 40 posto plate. U Titovoj sam s jednom puškom išao na četnike i paravojne formacije, a sada ću protiv ovih izaći evo, ovako, s ovom omladinom - poručio je Topić. 

Na terenu su i sarajevski policajci. 

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, ranije je najavio da Kanton Sarajevo ide u "lockdown" tokom vikenda. Bit će zatvoreni svi poslovni subjekti, osim onih koji prodaju hranu i piće, benzinske pumpe, apoteke, potvrdio je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana