10.4.2021. 11:45
Obnovljena spomen-ploča za 39 radnika BHRT-a poginulih u ratu
Povodom 76. godišnjice početka javnog emitiranja u BiH, na inicijativu Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, obnovljena je spomen-ploča za 39 radnika te medijske kuće koji su poginuli u proteklom ratu.

Kako navode u saopćenju za javnost iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, u izradi obnove te spomen-ploče, osim tog sindikata, sudjelovali su menadžment BHRT-a i Sindikalna organizacija BHRT-a.

- Samostalni sindikat radnika u BHRT-u podsjeća javnost da je, nakon 76 godina postojanja i rada Radio-televizije Bosne i Hercegovine, neriješeno pitanje naplate RTV takse. Time se dalje urušava proces kvalitetne produkcije i emitiranja programa i egzistencije radnika. Političke stranke, osim stalnih pokušaja da ostvare utjecaj na javne servise, nedonošenjem zakona koji bi regulirao tu oblast dodatno štete medijskom servisu građana Bosne i Hercegovine - saopćio je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u.  

(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana