10.4.2021. 13:15
Automehaničaru iz Bugojna posuđivao novac uz kamatu: Prijetio mu da će ga ubiti i uništiti mu svu imovinu
Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv A. M. (63) iz Bugojna za krivično djelo lihvarstvo, prenosi Avaz.

U optužnici je navedeno da je on u periodu od 2018. godine do decembra 2019. godine, u Bugojnu, iskorištavajuči nuždu oštećenog E. H., kojem je bio potreban novac da bi kao automehaničar mogao nabavljati dijelove za vozila, u četiri navrata dogovorio davanje svog novca u zajam oštećenom uz mjesečnu kamatu od 20 posto.

Kamata se odnosila na iznose date oštećenom od 3.000 eura, 2.000 eura, 4.000 eura i 2.000 eura, a što je, kako se navodi, očigledno nesrazmjerno sa uobičajenom kamatom za dati novac.

- Kada 20. marta 2020.godine oštećeni više nije mogao plaćati mjesečnu kamatu od 20 posto na navedene iznose, zaprijetio mu je da će mu uništiti svu imovinu, a njega ubiti, nakon čega ga je oštećeni prijavio u Policijsku upravu Bugojno. Time je optuženi počinio produženo krivično djelo lihvarstvo - navedeno je u optužnici.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana