10.4.2021. 14:58
Dodik protiv zabrane okupljanja ruskih dobrovoljaca: I mudžahedini prave svetkovine
Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas se usprotivio zahtjevima da se zabrani okupljanje ruskih dobrovoljaca u Višegradu 12. aprila. Takav zahtjev već je iznijela Stranka demokratske akcije te pozvala MUP RS da zabrani taj skup, a Tužilaštvo BiH i SIPA-u na reakciju s obzirom da su i ruski dobrovoljci učestvovali u ratnim zločinima.

Dodik je u svom stilu odgovorio:

"Zašto ne može neko to da organizuje, šta je u pitanju? Povrijeđenost ovih tamo? Pa i mi ne možemo da gledamo razne mudžahedine koji prave razne svoje svetkovine, pa šta", rekao je Dodik novinarima.

Komentarisao je i predmet "Ikona" navodeći da o tome više niko ne priča.

"Iskoristili su priliku dok sam bio u bolnici zbog kovida i nisam mogao da objašnjavam ni šta se desilo ni kako se desilo, oni su formirali predmet i na dan kada sam išao da saslušanje ili trebalo da dam izjavu svi su krivili mene, a kad sam došao u Tužilaštvo, piše da sam svjedok", rekao je Dodik.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana