10.4.2021. 15:30
Stiže novih 20.000 vakcina u BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da početkom naredne sedmice bude isporučeno oko 20.000 vakcina iz Srbije u entitet Republika Srpska.

“Taj proces davanja vakcina našim građanima biće nastavljen u kontinuitetu i održan na najbolji mogući način“, rekao je Dodik.

Dodao da je sa Vučićem razgovarao sinoć i jutros, te da je isporuka vakcina dogovorena za ponedjeljak ili utorak, prenosi N1.

On je naveo da se čini sve da se nabave ne samo ruske nego i kineske i neke druge vakcine.

“Potpuno smo prevareni programom Kovaks, a novac uplaćen”, istakao je Dodik.

“Očekujemo isporuku koju smo platili Rusima od 1.100.000 doza, to znači 550.000 stanovnika u Republici Srpskoj, 400.000 doza smo uzeli u programu Kovaks, `Fajzer` i druge, koje, nažalost, ne dobijamo, zato što Amerika kaže – dok se ne vakciniše i posljednji Amerikanac ne može da dobije nijedan u BiH“, naglasio je Dodik.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana